ימים של חורף.
אני לא אוהבת חורף, מיד כשמתחילים רק לדבר על חורף, מתחיל להיות לי קר, המעילים יוצאים, הסוודרים, הגרביים העבות והפוך. כולם מוכנים לפעולה וזה לא משנה אם שמש בחוץ.
אם זה היה אפשרי הייתי מבלה את כל ימי הגשם במיטה מתחת לפוך, שותה שוקו חם. אבל לא סתם שוקו, כזה עם קצפת, שוקולד צ'יפס ומרשמלו, כן, עם כל הדברים הטעימים יחד, ואם נעצום עינים נוכל לא רק לקחת לגימה ארוכה מהשוקו ולהרגיש איך החמימות שלו זורמת לנו בגוף, אלא גם נוכל להתעלם לכמה רגעים מהקלוריות.
אם אתם מתכננים יום הולדת ורוצים לתת מתנה ייחודית במקום הממתקים הרגילים, הנה 5 דרכים לארוז ולתת מתנה שוקו חם, שגם אחרים יהנו.
הכל בשקית אחת מקושטת:

שימוש במבחנות שקשורות יחד ומקושטות:
שוקולד בכפית:

אריזת קיט מיוחדת:

שוקולד עם מרשמלו וטופי על מקל:
כדי שהשוקו יהיה הכי טעים שיש, הנה מתכון למרשמלו ביתי, אבל זה מגיע עם אזהרה: אחרי שאוכלים מרשמלו ביתי, אי אפשר לחזור ולאכול מרשמלו קנוי! תזכרו!
מרשמלו וניל
חומרים:
14 גר' גלטין
1/2 כוס מים קרים
1/4 כוס סירופ תירס
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/8 כפית מלח
1/4 כוס סירופ תירס
כפית תמצית וניל
לציפוי:
100 גר אבקת סוכר
50 גר' קורנפלור
תבנית בגודל 20X20
אופן ההכנה:
1. שמרים בקערית את הגלטין והמים ומחכים בערך 5 דקות שכל המים נספגים בג'לטין.
2. שמים 1/4 כוס סירופ תירס בקערת מיקסר
3. בסיר קטן שמים 1/4 כוס סירופ תירס, 3/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מים – 1/8 כפית מלח ומבשלים ל- 118 מעלות בדיוק.
4. בזמן שהסירופ מתבשל, ממיסים את הג'לטין במיקרו בערך 30 שניות ומוסיפים אותו לסירופ התירס שבקערת המיקסר. מתחילים להקציף במהירות נמוכה.
5. כשהסירופ מגיע ל- 118 מעלות בדיוק מורידים מהאש ומוסיפים בזרם דק ובזהירות לקערת המיקסר (להיזהר כי הסירופ רותח!) ומעלים את מהירות המיקסר למהירות בינונית. אחרי 3-4 דקות מעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה ואחרי עוד 7 דקות מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים עוד 2 דקות במהירות גבוהה מאוד.
6. בזמן שהמיקסר עובד והתערובת מקבלת את הנפח שלה, מכינים את התבנית. שמים על התבנית נייר אפיה ומשמנים אותה קלות (אבל ממש מעט) מכל הכיוונים ומפזרים מתערובת הציפוי מעט שכל התבנית מצופה (השמן עוזר לתערובת הציפוי להדבק ולא להתפזר).
7. כשהקציפה מוכנה, היא צריכה להיות מאוד סמיכה, שופכים אותה לתבנית ועם מרית, שמרוחה טיפה בתערובת הציפוי, מיישרים את הקציפה. זה לא חייב ליהיות ישר מאוד (וגם קצת קשה להשיג את זה בגלל הסמיכות שלה) רק שלא יהיו גבעות גבוהות מדי.
8. מפזרים מעט מתערובת הציפוי למעלה ומניחים לזה להתייבש במקום פתוח ויבש לפחות 6 שעות, אני מניחה לזה לפעמים גם כמעט 12 שעות.
9. כשהמרשמלו מוכן, הופכים אותו על משטח נקי ומקלפים בזהירות את נייר האפייה. חותכים לקוביות (או לכל צורה שתרצו ואפשר אפילו עם חותכן עם דוגמא כמו כוכב, לב וכו' כדי שיהיה יותר מעניין) ומצפים כל חתיכה בתערובת הציפוי.
זהו! המרשמלו מוכן!
עכשיו השוקו החם שלכם יהיה מושלם!
עם הרבה אור ואהבה,
אליס
רעיונות מקסימים לשוקו ביחוד אהבתי את זה עם הטופי…..
אהבתיאהבתי